1. Do stredu hrnca položte prazdny sklenený pohár.
2. Pomaly nalievajte slanú vodu do hrnca. Neprepľnte ho. Nalejte iba dostatočne ďaleko od vrchu pohára. Zaistite aby žiadna voda nešplechla do pohára pokým sa bude variť.
3. Položte prikrívku pohára naopak, tak aby rukovúť smerovala priamo do pohára.
4. Začnite pomaly variť vodu. Rýchle varenie by mohlo spôsobiť, že by voda z hrnca špliechala do pohára.
5. Voda sa pri varení premení na paru, z ktorej sa budú potom vytvárať kvapky na prikrívke hrnca a tie budu kvapkať priamo do pohára. Ako pravdepodobne viete, keď voda vrie, stáva sa parou, ktorá už neobsahuje nič, čo bolo vo vode rozpustené.(zaberie to asi 20 minút a viac.)
6. Počkajte chvíľu pred pitím tejto prečistenej vody v pohári, pretože aj voda aj pohár budú ešte veľmi horúce.
Toto môže byť urobené tiež s močom ak ste na púšti a je tažké zohnať vodu. Ak nemáťe hrniec, môžte jednoducho len vykopať jamu v zemi a vymočiť sa tam. Potom položte pohár do stredu a prikrite s niečím (funguje tiež plastická taška). Prirodzená horúčava piesku odparí čistú vodu do pohára.
Táto metóda vyparovania a kondenzovania vody sa nazýva destilácia. Môže byť použiť použitá s normálnou vodou z vodovodu kedykoľvek keď potrebujete destilovanú vodu.
Nechajte trošku pary uniknúť aby to neexplódovalo.
Preložil: IQ Test
Komentáre
dobreee